“Effectief Communiceren training”

Effectief? Effectief voor wie en waarvoor dan..

Je hebt een technische studie genoten en bent werkzaam in de techniek. Het is jouw rol om de klanten tevreden te houden. Klanten bellen jou of vragen of jij komt kijken op locatie wanneer er problemen zijn. Een problemsolver. De klantgesprekken waarvan jij zeker ‘denkt’ te weten dat je het probleem op kan lossen. Die gesprekken geven je (achteraf) energie. Wat voegt een effectief communiceren training dan nog toe?

Maar wat gebeurt er als jij geconfronteerd wordt met een probleem waarvoor jij geen oplossing hebt? Wat verandert er dan in je hoofd? Hoe effectief ga je in deze situatie om met de klant?Iemt is waardevol -voor-zakelijke-gesprekken-effectief communiceren training

slaat de gezonde spanning om in negatieve spanning en is deze ook voelbaar in je lichaam? Mogelijk komen ook de bekende negatieve gedachten 1 voor 1 voorbij, ‘Wat als het me niet lukt!’, ‘Moet ik het voor de groep (slik) uitleggen!’, ‘Wat als de klant niet tevreden is’ etc. .. hier heb je de avond voordat het gesprek plaatsvindt al last van. Je maakt jezelf enorm druk. Het liefste stuur je een collega naar deze klant, maar ja dat is weer je eer te na. Je gaat zelf.

Onze effectief communiceren training ‘Zeker in Gesprek’, gaat precies hierover: enerzijds het omgaan met mentale onzekerheden en het bouwen aan je zelfvertrouwen. En anderzijds ga je aan de slag met direct inzetbare gesprekstechnieken en inzichten. Door deze unieke combinatie leer je zonder spanning, effectief te communiceren in situaties waar jij nu nog tegenop ziet. Terugkomend op de vraag wat voegt een effectief communiceren training toe als je gesprekken geode gaan??  Door je bewust te zijn van wat je dan doet en hoe jij je op dat moment voelt, geeft je dat je al tips voor de minder goede gesprekken.

 

De kracht van woorden begint bij jouw mindset, een opdracht.
Een gesprek voeren waarbij de klant toch tevreden is, hoewel je nog niet geleverd hebt wat is afgesproken of het probleem niet kunt oplossen. Dit is een haalbaar doel, dat jij bereikt door het volgen van het programma ‘Zeker in Gesprek’. Wist je dat jouw gedachten en overtuiging van grote invloed zijn op wat en hoe jij dat zegt in woorden en hoe dit zichtbaar is in jouw lichaamstaal? Nou dat is het zeker.

Wat is effectief communiceren? Ik nodig je uit om jouw antwoord op onderstaande vraag per mail of whatsapp te beantwoorden.

Een klant heeft jou gebeld voor een groot probleem in zijn bedrijf, jij bekijkt de situatie en je constateert dat jij het vandaag niet kunt oplossen. Je moet een onderdeel bestellen in Duitsland en pas als het onderdeel hebt, kun jij weer aan het werk.
Welk antwoord geef jij letterlijk, met welke woorden? Ik lees graag jouw antwoord en ik voorzie je van feedback. Mail naar Mayke@piptraining.nl of via whatsapp: 06 37199572

Tip voordat je het antwoord geeft: Wat is het einddoel wat jij wil bereiken? (Wil je de klant teleurstellen, wil je het beeld de klant over jouw vertroebelen of wil je de klant voorzien van een effectief antwoord?)

 

Wat te verwachten bij deze effectief communiceren training?
Het is een 1 op 1 training die bestaat uit 4 sessies van 2 uur per sessie.
Deze training bestaat uit 3 stappen;

  1. Jouw mentale welbevinden zoals je belemmerende gedachten, gevoelens een negatieve ervaringen krijgen speciale aandacht. Met behulp van bewezen methoden en technieken transformeren we deze van negatief naar positief. Het verschil is meteen voelbaar. Zeer nice to know, je hoeft niets te vertellen over deze negatieve gevoelens of ervaringen! Heerlijk toch?
  2. Coaching van de nieuwe patronen. Daar heb je ruimte voor in je brein omdat je bij stap 1 onnodige ballast hebt losgelaten.
  3. Trainen, opfrissen of aanscherpen van jouw gespreksvaardigheden, die jou ondersteunen bij de voor jou meest uitdagende gesprekken met klanten.

Na het volgen van deze training, ben je zelf in staat je communicatie te verleggen van het direct oplossen van een probleemsituatie naar het eerst afstemmen op de klantverwachtingen en het creëren van positieve interacties. Deze vaardigheden zijn cruciaal voor het opbouwen van duurzame klantrelaties die gebaseerd zijn op vertrouwen en begrip. Op het moment dat jij jezelf de vragen stelt zoals: “Hoe blijf je in gesprek met een klant als je het probleem niet hebt opgelost?” Of: “Hoe zorg je ervoor dat de klant een tevreden gevoel heeft over jouw inzet, ondanks dat het probleem nog niet is opgelost?” Schrijf je dan in voor deze training.

Investeer in je gesprekken en groei
Wanneer jij zonder die nare spanning, gesprekken effectief wil leren voeren. Zodat jouw brein en vaardigheden vóór je werken. Neem dan contact op met Mayke Heitling van PiPtraining.nl | 06 37199572. Heb je meer collega’s en wil je graag een incompany-training? Laat weten wat je precies wil, PiPtraining maakt graag een programma op maat.

Stuur je bericht hier of via whatsapp

× Liever via Whatsapp contact?