PiPtraining

IEMT

IEMT

De IEMT-methode is een (door)ontwikkeltool. Als je alles uit jezelf wil halen is IEMT een krachtige en snelle methode. Om veranderingen en groei te bewerkstelligen om nog beter te functioneren en maximaal te ontwikkelen. Op naar nog betere gesprekken, die energie opleveren in plaats van kosten. Een IEMT-sessie zorgt voor loslaten. IEMT is de afkorting voor; Integral Eye Movement Therapy

Doel van IEMT

Opruimen van negatieve herinneringen, ineffectieve emoties en het omkeren van belemmerende overtuigingen over jezelf. Onnodige oude ballast achter je te laten. Dit is naast goede communicatie ‘key’ in deze snel veranderende samenleving.

Hoezo heb ik baat bij IEMT!?

Intussen weet ik van veel deelnemers aan mijn programma’s dat ze steeds beperkt werden in hun gesprekken, door wat er in hun jongere jaren gebeurde. Dat ze daardoor nu angst hebben voor afwijzing, voor falen, voor paniekreacties en zichzelf nog steeds kleinhouden omdat dat dat als kind heel goed werkte. Ze komen er tijdens het programma Zeker in Gesprek met verbazing achter, dat dat nu nog impact heeft in hun dagelijks functioneren.

De ene professional is meer gevoelig dan de andere. Wat de een als negatief ervaart is voor de ander amper een bewuste herinnering. Je spreekt van een trauma als de gebeurtenis je enerzijds beschadigt en anderzijds ook als het je beperkt in de toekomst. Sommige professionals nemen deze negatieve gebeurtenissen hun leven mee en de gevolgen beperkt ze langdurig, onder andere op de werkvloer.

Verdriet, boosheid, schaamte en schuldgevoelens zijn vaak aanwezig maar ja daar heb je het liever niet over met anderen (als je het al bewust bent.) Bij IEMT hoef je er geen woorden aan te geven, of over te vertellen. Je weet soms niet eens bewust dat daar nog wat ‘onverwerkts’ zit. Geef, met behulp van de IEMT-methode aandacht aan het gevoel of aan de herinneringen, tijdens een sessie en je merkt meteen dat je het los laat. Dat loslaten van alle onnodige ballast geeft ruimte voor nieuwe patronen en we sluiten af met het aanleren, opfrissen of aanscherpen van jouw gespreksvaardigheden. Nog een voordeel van IEMT, er is geen ellenlange coachtraject nodig, afhankelijk van het precieze resultaat en ervaring, zijn 1 of 2 IEMT sessies voldoende. Wanneer je dit combineert met het ZEKER in gesprek programma dan zijn gemiddeld 4 online sessies van 2 uur voldoende.

Ervaar jij negatieve of te veel spanning voor gesprekken waardoor je gesprekken het liefste uitstelt, vermijdt of soms blokkeert en je wil daar vanaf? Neem contact op via whatsapp of stuur me een bericht. Eerdere deelnemers van het programma Zeker in Gesprek hebben een review achter gelaten, zij schrijven wat het hen heeft opgeleverd.

Wat levert het op?

NU
TOEKOMST

Wanneer IEMT therapie inzetten?

☆ als je van spanningen af wil
☆ als je terugkerende gevoelens & angsten wil neutraliseren
☆ als je terugkerende herinneringen wil neutraliseren
☆ als je stress wil reduceren
☆ als je een gebrek aan zelfvertrouwen/negatief zelfbeeld hebt
☆ als je aan jezelf wil werken (persoonlijke groei)
☆ als je ingrijpende levenservaring wil verwerken (denk aan verlies van een dierbare)

Concrete voorbeelden op de werkvloer

☆ assertiever wil communiceren
☆ opzien tegen presenteren in een groep
☆ die ene klant niet durft te bellen (belangst)
☆ je niet gehoord voelen tijdens vergaderingen
☆ NEE zeggen en nee doen
☆ uitstelgedrag door faalangst
☆ moeten verkopen dat voelt als opdringen

Verandering

Om verandering tot stand te brengen, worden bestaande structuren en patronen uitgedaagd tijdens één (en soms twee) sessies. We maken gebruik van specifieke oogbewegingen om verandering te laten plaatsvinden op neurologisch niveau. Het verhaal, of zelfs het benoemen van het negatieve gevoel, is niet nodig om de oorzaak op te lossen dan wel te verminderen. Meteen na afloop ben je beter in staat om in het huidige moment te blijven en je niet te laten leiden door negatieve ervaringen en emoties uit het verleden.

Hoe werkt het?

Wanneer heb jij geleerd je te voelen zoals je je nu voelt? Terwijl jij denkt aan de negatieve herinnering volg je met je ogen de handbewegingen. Jouw brein wordt gevraagd verder te kijken dan deze herinnering. De herinnering wordt hierdoor vager, er ontstaat meer afstand en de emotionele lading wordt minder of verdwijnt. De herinnering wordt geneutraliseerd opgeslagen in je geheugen en wordt vanaf dat moment niet meer opgehaald. Na afloop ben je dan ook meteen beter in staat om in het huidige moment te blijven en je niet te laten afleiden door negatieve.

Met deze ontstane mindset gaan we aan de slag met het creëren van nieuwe denkpatronen tijdens stap 2 van het programma. Lees verder hoe we dat doen met behulp van welke methoden en technieken.

Contact opnemen

Benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Neem dan makkelijk contact op voor meer informatie!
× Liever via Whatsapp contact?