PiPtraining

Jouw communicatie verbeteren met IEMT therapie

Ben jij een professional die zichzelf niet altijd goed genoeg vindt of last heeft van negatieve emoties wanneer je denkt aan een gesprek dat je moet voeren? Vermijd je liever gesprekken omdat je een laag zelfbeeld hebt in negatieve situaties met klanten of collega’s? Dan is de combinatie van IEMT therapie en gespreksvaardigheden iets voor jou. In deze tekst beschrijven we de voordelen en toepassingen van IEMT therapie. We gaan in deze tekst ook in op hoe deze therapie je meteen in staat stelt om beter om te gaan met je eigen onzekerheden en effectieve communicatietechnieken te ontwikkelen die voor jou werken.

Wat is IEMT therapie?
IEMT staat voor Integral Eye Movement Therapy. Het is een snelle* en effectieve therapie die positieve verandering creëert op het gebied van ongewenste emotionele en identiteit vormende ervaringen. Door onder andere het gebruik van specifieke oogbewegingen worden er nieuwe verbindingen in de hersenen gemaakt, waardoor er verandering plaatsvindt op neurologisch niveau. Deze therapie is ontwikkeld om verlichting te brengen op het gebied van chronische emotionele en stress-gerelateerde problematieken. Het is geschikt voor de behandeling van steeds terugkerende ongewenste emoties, spanningen in je lichaam en identiteitsbelevingen, preventie en behandeling van burn-out, angst, depressie en ook traumabehandeling. *Snelle is 1 of 2 sessies van 1,5 uur.
Hoe werkt IEMT therapie?
Verbeter je zakelijke gesprekken met behulp van IEMT therapieIEMT therapie maakt gebruik van oogbewegingen en fysiologie (= non-verbale signalen) om verandering te faciliteren. De oogbewegingen die worden gebruikt bij IEMT zijn anders dan bij EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing). Tijdens een sessie wordt er precies geobserveerd waar de verandering plaatsvindt, om doelgericht en snel verandering te faciliteren. Door middel van goede vragen wordt er in het bewuste geheugen gezocht naar de herinnering die de kern vormt van de aanwezige spanning/emotie.
Je hoeft er niet over te praten
‘Dat is heel fijn’, zeggen mijn klanten. Sommigen weten gewoonweg niet waar het vandaan komt en anderen willen er niet over praten omdat het om schaamte/schuld/spijt gevoel gaat. Vervolgens worden er oogbewegingen toegepast op deze herinnering. Na het doen van de oogbewegingen wordt er gevraagd wat het restant gevoel nog is bij die herinnering. Er worden er opnieuw oogbewegingen gedaan op dezelfde herinnering. Op deze manier wordt er rechtstreeks gewerkt met het onbewuste emotionele geheugen.

 

Voordelen van IEMT therapie
Een van de voordelen van IEMT therapie is dat het over het algemeen weinig tot geen bij- of nawerkingen heeft. Dit in tegenstelling tot EMDR, waarbij duizeligheid, misselijkheid of hoofdpijn kunnen optreden na een sessie. Hierdoor kan je na een IEMT sessie direct weer verder met waar je mee bezig was (bijvoorbeeld werken) gaan zonder dat je hinder ondervindt van eventuele bijwerkingen. Andere voordelen zijn;
– Emotionele verlichting: IEMT vermindert negatieve emoties en gevoelens die verband houden met lage zelfwaardering of angst.
– Zelfbeeldverbetering: IEMT pakt gericht specifieke belemmerende overtuigingen en patronen aan die  je zelfbeeld nu nog beïnvloeden.
– Stressvermindering: Het verminderen van emotionele stress en spanning verbetert je algehele mentale gezondheid en bereidt je beter voor op uitdagende gesprekken.

 

Voordelen van IEMT therapie in combinatie met gespreksvaardigheden
IEMT richt zich op het verlichten van diepgewortelde emotionele obstakels en de gespreksvaardigheidstraining leert je bewust te communiceren op een manier zoals dat bij jou en je klant past. Samen geven ze jou het zelfvertrouwen om uit te blinken in je zakelijke interacties. Klaar om je succes te vergroten?

 

Hoe nu verder… als jij klaar bent om jouw zakelijke succes te vergroten 
Neem contact op met Mayke Heitling van PiPtraining.nl bereikbaar op 06 37 199572. PiPtraining biedt zowel 1 op 1 programma’s als ook programma’s met meerdere professionals. (de IEMT-sessies zijn apart) Het programma ZEKER in Gesprek zorgt dat jouw zakelijk en commerciële mindset groeit.
Ik kijk uit naar een kennismaking met jou, ik gun jou ook deze transformatie! Op naar alleen maar ontspannen gesprekken.. Jouw communicatie bevorderen met IEMT therapie? Dat kan dus..

Laurent, Debby en Danielle, volgde het programma ‘Zeker in Gesprek’. Zij schrijven wat het hen oplevert en Danielle legt uit hoe het werkt.

Jouw communicatie bevorderen met IEMT therapie

Stuur je bericht hier of via whatsapp

× Liever via Whatsapp contact?