PiPtraining

Masterclass oudergesprekken voor leerkrachten

Hoe voer je oudergesprekken zonder spanning! 
Effectief communiceren is een vaardigheid die jou in staat stelt om jezelf sterker neer te zetten als professional, je ideeën helder over te brengen en je invloed te vergroten in samenwerking met anderen. Maar ja, dat is ontzettend lastig wanneer die negatieve gedachtes en nare spanningen de kop op blijven steken. Deze beïnvloeden je gedrag en dus je gesprek zonder dat je het doorhebt. Dat is dan ook de reden dat onze training ‘oudergesprekken zonder stress’ meer dan alleen een gespreksvaardigheden training is. 

Als toegewijde leerkracht weet je dat effectieve communicatie met ouders cruciaal is voor het welzijn en de vooruitgang van hun kinderen. Deze training biedt zowel afname van stressgevoel als inzicht in gespreksvaardigheden die de brug slaan tussen ouders en leerkrachten. 

Het programma
Het programma bestaat uit 2 onderdelen, een persoonlijke sessie en een groepssessie; 

 • tijdens de persoonlijke sessie laat jij de negatieve emotie, die je voelt rondom het voeren van een oudergesprek, los. We maken gebruik van de effectieve IEMT methode.
 • tijdens de groepssessie word je je bewust van welke gesprekstechnieken vóór je werken. Jij leert helder te communiceren en vol zelfvertrouwen regie te houden op het gesprek. Je ervaart hoe te communiceren zonder de negatieve spanning. Helder communiceren, bereik je onder andere door het bewust toepassen van gespreksvaardigheden zoals;
  • (empathisch) luisteren,
  • effectieve vragen stellen,
  • logisch opbouwen van een gesprek,
  • schakelen tussen de communicatieniveaus,
  • afstemmen van wederzijdse verwachtingen
  • tenslotte creëren/oefenen we samen met de andere deelnemers een positieve dialoog 
   We werken samen aan jouw professionele ontwikkeling in communicatie met ouders. Laat je gespreksvaardigheden voor je werken en zorg dat ouders jouw als een expert (blijven) zien. Je ontvangt voorafgaand aan de training een aantal vragen over jouw leerwensen.

 

Praktische informatie
Locatie: Oisterwijk bij meerdere aanmeldingen is op locatie zeker bespreekbaar
Aantal deelnemers: 4-6*
Tijden groepssessie: 13.00-17.00
Tijden persoonlijke sessie: 1,5 uur per persoon
Inclusief certificaat van deelname
Tip: Maak gebruik van jouw persoonlijke professionaliseringsbudget

Data
Keuze uit de volgende trainingsdata: vanaf september 2024 precieze data volgen
*Heb je 5 andere collega’s die dit samen met jou willen volgen? Laat ons dit weten 

 

Wie zijn wij? 
Het beste van 2 werelden, samen met Yvonne Hamers van Yvonne Hamers coaching verzorgen wij dit programma
Yvonne heeft een rijke achtergrond als leerkracht en interne begeleider in het onderwijs. Een mensgerichte benadering, analytische vaardigheden en oplossingsgerichte mindset vormt de kern van haar coaching.
Mayke is een ervaren trainer en coach in communicatieve vaardigheden, zij zorgt dat je inzicht krijgt in je eigen communicatievaardigheden om deze naar een hoger niveau te tillen. Met zelfvertrouwen durven spreken, persoonlijk maatwerk en bewustwording vormen de kern van haar aanpak.
Als geaccrediteerde Advanced IEMT Practitioners, coach en trainer bouwen we samen met de deelnemers van weten naar doen. Op een persoonlijke en praktische wijze laten we de deelnemers zelf verantwoordelijkheid nemen voor het eigen leerproces. Dit alles vanuit een veilige en open relatie tussen deelnemer en trainers. 

Stuur je bericht hier of via whatsapp

× Liever via Whatsapp contact?