Waarom assertiever communiceren niet lukt!

Assertiever communiceren lukt niet!
Je mening niet durven uiten of je grenzen aan geven, dat komt bij heel veel professionals voor.
Dit gebrek aan assertiviteit heeft verschillende oorzaken. Vaak speelt angst voor afwijzing, gebrek aan zelfvertrouwen, sociale druk of het vermijden van confrontaties een grote rol. Het is ook mogelijk dat jij jezelf onderschat en gelooft dat jouw mening er niet toe doet.
Ga zeker in gesprek
Wat zou het jou opleveren als er een vaardigheidstraining is waarmee je èn de juiste gespreksvaardigheden leert toepassen èn meteen je deze onderliggende oorzaken aanpakt? Hier kom ik als expert in gespreksvaardigheden kijken. Het is belangrijk om je te beseffen dat assertiever communiceren begint bij een gezonde relatie met jezelf. Assertiever communiceren gaat namelijk zowel over het aanleren (lees ook opfrissen en aanscherpen) van gespreksvaardigheden waar jij je goed bij voelt. Als ook over het begrijpen en aanpakken van de dieperliggende onzekerheden en negatieve overtuigingen, die je in leven hebt opgeslagen in je brein.
Wat zijn consequenties van het inslikken/negeren van je eigen behoeften
Wanneer jij terughoudend bent om je mening te uiten slik je jouw eigen gevoelens en gedachten in. Vermijd je moeilijke gesprekken omdat je bang bent voor confrontatie of geef je constant toe aan de wensen van anderen om conflicten te vermijden. Dit patroon ondermijnt je zelfvertrouwen en tast uiteindelijk je gevoel van eigenwaarde aan. Het kan leiden tot frustratie, stress en zelfs mogelijk tot een burn-out.
Even voor de duidelijkheid, assertiever communiceren betekent niet dat je agressief moet zijn. Wat ik ermee bedoel is dat je op een respectvolle manier je eigen behoeften en grenzen uit en samen een gesprek voert. En bij voorkeur gebracht zonder spanning of negatieve gedachtes over jezelf. Juist vanuit zelfvertrouwen!
Vanuit mijn eigen ervaring en expertise begrijp ik hoe belangrijk assertiever communiceren is voor jouw algehele welzijn. Waarom het niet altijd lukt met een gewone vaardigheidstraining? Dan heb je nog steeds last van je belemmerende overtuigingen of de spanning in je lijf. Ga je alleen coachen op je overtuigingen en je zelfvertrouwen dan mis je nog de vaardigheid in je gespreksvaardigheden, zodat jij deze voor je laat werken. Dat maakt dan ook dat PiPtraining eerst aan de slag gaat met jouw negatieve emoties en/of belemmerende overtuigingen en daarna pas met je gespreksvaardigheden. Deze volgorde zorgt voor loslaten van onnodige negatieve bagage in je hoofd en creëert meteen na de eerste sessie ruimte in je hoofd. Je merkt ook meteen dat je negatieve gedachten en gevoelens zijn afgenomen dan wel zijn geneutraliseerd. Je bent vanaf dat moment meteen in staat om te kijken naar wat er wel mogelijk is. (Zelf ervaarde ik een soort van ‘lef’ gevoel.) De ruimte die gecreëerd is, door jouw emoties/belemmerende overtuigingen te neutraliseren, benutten we voor de gesprekvaardigheden. Door deze transformatie merk je dat je open staat om ook je gesprekspatronen te doorbreken. Ik hoor vooraf nog wel van deelnemers dat ze niet zitten te wachten op diepgraven in het verleden en ook niet op veel vertellen. Het toffe aan dit programma, is dat je er iig niet over hoeft te praten en vooral praktisch is.
Gespreksvaardighedentraining en dan meer..
Het programma ‘Zeker in Gesprek’ van PiPtraining begeleidt jou naar een positief zelfbeeld en leert je vervolgens assertiever communiceren met vaardigheden die bij jou passen. Het zorgt voor een duurzame verandering in de vorm van zelfacceptatie, zelfwaardering, het begrijpen van je eigen behoeften en grenzen en weten hoe je dat omzet in passende gespreksvaardigheden. Stop met denken: Assertiever communiceren lukt niet! Wat gebeurt er als het wel lukt? Assertiever communiceren lukt wel! In dit programma gaan we dus aan de slag met jouw negatieve triggers, emotie en andere belemmerende overtuigingen, dus loslaten geblazen. Daarna volgt coaching voor jouw positieve mindset en we sluiten af met het in trainen, aanscherpen van jouw gespreksvaardigheden.
Echt assertiever communiceren, kies voor het programma Zeker in Gesprek!
Stel je voor dat ook jij na 4 sessies je mening durft te uiten zonder angst, je grenzen duidelijk te stelt en of dat je effectief weet om te gaan met lastige situaties. Het is mogelijk met de juiste begeleiding. Lees hier de reviews van Svetlana, Laurent en alle anderen over het programma wat zij gevolgd hebben bij PiPtraining.nl. Dat geeft je een indruk wat het oplevert.
Programma in het kort
Praktische informatie?
Piptraining.nl/zeker-in-gesprek/ en ontdek hoe het programma “Zeker in Gesprek” jou in 4 sessies ondersteunt naar assertiever communiceren.
Inschrijven voor het programma ‘Zeker in Gesprek’ doe je hier:
Samen werken we aan het bouwen van jouw zelfvertrouwen, het ontwikkelen van krachtige communicatievaardigheden en het creëren van een positieve mindset die zorgt dat jij in interacties jezelf bent. Ter informatie, is een maatwerk programma, we stemmen af op hetgeen jij nodig hebt.  De eerste stap op weg naar een assertievere en zelfverzekerde jij, begint bij een actie van jou!
Ps. Opleidingsbudget nog aanvragen? Neem contact met mij op, ik geef je praktische tips die aansluiten bij jouw situatie.

Stuur je bericht hier of via whatsapp

× Liever via Whatsapp contact?