PiPtraining

Danielle van Rijen (SatDesign)

Iedereen kan veranderen, daar geloof ik heilig in. De afgelopen jaren heb ik hard gewerkt aan een 2.0 versie van mijzelf. Maar tegen twee dingen bleef ik aanhikken: zelf potentiële klanten bellen en aan mensen vragen wat hun budget is als ze bij ons een offerte aanvragen. De IEMT-methode van Mayke bleek de oplossing. En hoewel sommigen die methode misschien ‘vliegerig’ noemen, heb ik er maar één omschrijving voor: wonderbaarlijk.

Belemmerende overtuigingen
Mayke en ik spraken elkaar over het ondernemerschap. Ik ben inmiddels 1,5 jaar ondernemer, Mayke al veel langer. Ik vertelde haar dat ik er volop van geniet, maar dat ik sommige dingen wel lastig vind. Zo durf ik niet om het budget van mijn klant te vragen en vind ik het lastig om zelf te bellen naar potentiële klanten om hen warm te maken voor mijn aanbod. Geen levensbedreigende angsten, maar wel belemmeringen die mij ervan weerhouden het maximale uit het ondernemerschap te halen.

Breinkracht
De oplossing lag volgens Mayke binnen handbereik, ze legde me de IEMT-methode uit. En heel eerlijk? Ik vond het een beetje vaag klinken. Want hoe kun je nu met zo’n simpele methode aan je grootste belemmeringen werken? Maar het wekte tegelijkertijd mijn interesse. Ik weet hoe magisch ons brein is en geloof dat het tot veel in staat is. Vol goede moed begon ik dan ook aan de IEMT-sessie die we inplanden. Gewoon vanachter mijn eigen computer.

Let it go
In de introductie werd me duidelijk dat de methode geen magische toverstaf is waarbij één simpele spreuk voldoende is om mijn leven voorgoed te veranderen. Wat het dan wel is? Een manier om te zoeken naar de bron van mijn angsten. Gebeurtenissen uit het verleden die nog steeds een gevoel bij me oproepen en me onbewust tegenhouden in mijn dagelijkse leven. Vervolgens is het de bedoeling om deze gevoelens te neutraliseren. Door ze bijvoorbeeld minder belangrijk te maken of het gevoel los te koppelen van de gebeurtenis.

Aan de slag
Anderhalf uur lang hebben we gewerkt aan mijn belemmeringen. Door vragen te stellen wist Mayke steeds dieper tot de kern door te dringen. Ik ontdekte wat mijn echte angst was. Dat was niet het stellen van de vraag, maar de mogelijke reactie die daarop zou volgen. Mayke daagde me uit dat gevoel op te roepen, vroeg me haar vingers met mijn blik te volgen terwijl ik nadacht over dat gevoel. En geloof het of niet, maar terwijl Mayke met haar armen zwaaide kwam er op wonderbaarlijke wijze een enorme rust over me heen. De negatieve emotie werd vervangen door een gevoel van acceptatie en positiviteit. En hoewel Mayke indringende vragen stelt, hoef je ze niet hardop te beantwoorden. Zelfs als je dat wel doet, heeft Mayke geen oordeel. Ze laat het oordelen en voelen aan jou over en daarom voelt het veilig om zo met je emoties aan de slag te gaan.

Op de proef gesteld
De volgende ochtend kreeg ik een bericht van Mayke “hoe gaat het met je vandaag?” Gevolgd door “vandaag bellen toch?” Twee seconden bekroop me het gevoel dat direct al bellen wel heel snel zou zijn. Normaal noem ik dan allerlei argumenten op waarom ik inderdaad niet hoef te bellen. Geen tijd, geen zin, we hebben al genoeg werk, dinsdag is niet de beste dag om te bellen, wat nu als ze me te commercieel vinden en ga zo nog maar even door. En hoewel de smoesjes me wel door het hoofd schoten, vond ik ze geen van allen steekhoudend. Het gevoel ‘waarom niet?’ overheerste.

Ik nam de koe bij de horens en belde direct de persoon die ik al langere tijd wilde bellen. Hij bleek al met een ander in zee te zijn gegaan. Jammer natuurlijk, maar vóór de IEMT-sessie zou dit voor mij voldoende reden zijn om te zeggen ‘zie je wel, dat bellen werkt niet en ik ben er niet goed in’. Maar nu gaf het me juist het bewijs dat ik dit veel eerder had moeten doen, dan zou de ondernemer misschien wél voor ons hebben gekozen. Dus belde ik direct drie andere ondernemers. Wat resulteerde in drie leuke gesprekken met ondernemers die graag een offerte wilden ontvangen. Het mooiste vond ik nog wel dat ze me aan het eind van het gesprek bedankten dat ik ze had gebeld. Nu vraag ik me af waardoor ik me al die tijd heb laten tegenhouden.

Een hoopvolle toekomst
Door mijn ervaring te delen hoop ik dat anderen zien wat het effect van een IEMT-behandeling kan zijn. Hoewel er soms meerdere sessies nodig zijn voordat het effect merkbaar is, had ik aan één sessie genoeg. Ik denk dat het helpt dat ik al jaren bezig ben met het verwerken van het verleden. Dit was echt het laatste zetje dat ik nodig had. Het krachtige gevoel dat ik nu heb, wetende dat mijn toekomst in mijn eigen handen ligt, gun ik iedereen. Daarom sluit ik af met de woorden die Mayke me meegaf “Denk niet aan de redenen om iets niet te doen, maar stel jezelf de vraag: Wat zou er gebeuren als ik het wel doe?”